Waarom SitSol kiest voor Modx

26 maart 2014
Waarom SitSol kiest voor Modx

SitSol is een grote voorstander en liefhebber van de backend Modx (www.modx.com). We geven kort even enkele redenen waarom.

Zelf noemen we Modx liever een CMF (Content Management Framework) dan een CMS (Content Management System), juist omdat Modx ons niet in een bepaalde richting duwt om ons werk te doen en we het systeem gebruiken om websites op te bouwen op de manier zoals wij (en onze klanten) het willen.

1. Ons design - onze weg

Wanneer we een nieuw design toepassen op een website en dit onderbrengen in Modx hoeven we geen plugins en modules te gaan 'hacken' om tot een gewenst resultaat te komen. Wij maken het design zoals wij willen en het systeem past zich hier naar aan, niet omgekeerd. Dit geeft ons een grote vrijheid in werken en in het realiseren van onze en uw (web-)ideeën.

2. Eenvoudig in gebruik

Als developer & designer kunnen wij Modx goed naar onze hand zetten en zo zorgen voor een gebruiksvriendelijke interface voor onze klanten. Zo kunnen wij de gebruiker goed leiden binnen de backend en zorgen we ervoor dat de website ten aller tijde er mooi blijft uitzien, ook na updates door de klant.

3. Code en design gescheiden

OK, we geven het toe, onze werktafel durft weleens lijken op een middeleeuwse veldslag, maar gelukkig hebben we daar binnen Modx geen last van. Hier kunnen we onze code overzichtelijk gaan indelen wat zorgt voor een gemoedsrust bij updates en veranderingen binnen de website.

4. Reeds goed geadopteerd doorheen de wereld

Modx is in internettermen nog een jong CMF, toch is het bezig met een wereldwijde verovering binnen de markt. Grote bedrijven zoals Dell, TopGolf en Complex Media zijn maar enkelen die Modx in de armen hebben gesloten om hun website te dragen. Bovendien beschikt Modx over een actieve communiteit, waar ook SitSol lid van is, die problemen binnen het systeem uitwisselen en oplossen.

5. Krachtig voor SEO

Dankzij de vrijheid binnen Modx kunnen wij ook de SEO (Search Engine Optimalisation) perfect optimaliseren. Wij kunnen ervoor zorgen dat de klant de nodige SEO kan beheren zonder gevaar dat de website hierdoor zal breken. Wij hebben 100% controle over de uitvoer van de code en zorgen zo voor perfect SEO-vriendelijke websites.

6. Geen wachttijd voor nieuwe technologie

Reeds jaren voor HTML5, CSS3 en responsive design zijn intrede deed konden we reeds met Modx die nieuwe technologie en standaarden gaan toepassen. We hoefden niet te wachten tot het 'systeem' er klaar voor was. Modx is er altijd klaar voor, juist omdat er geen limieten zijn en we een totale vrijheid hebben binnen de backend.

7. Beveiliging

Modx is 1 van de veiligste backend-systemen ter wereld. De Modx software filtert elke invoer en gebruikt doordachte statements om database opdrachten uit te voeren. M.a.w. het is stevig, zeer stevig beveiligd en wij en u kunnen op onze beide oren slapen.

8. Meervoudige domeinen en meertalige websites

Modx maakt het eenvoudig om meerdere domeinen te koppelen aan een website en meertalige websites op te zetten. Vooral in België is een meertalige website nogal vlug een must en dankzij Modx hoeven we dit niet als een probleem te aanzien. We maken graag uw meertalige website.

We kunnen gerust wel nog even doorgaan waarom Modx voor SitSol het CMF bij uitstek is, maar u heeft nu alvast een idee waarom we niet kiezen voor de meest populaire systemen zoals Wordpress, Joomla of Drupal. Waar u bij veel webagentschappen een vast stramien zal vinden binnen hun websites zal u dit bij SitSol niet terugvinden. Elk project is anders van oorsprong, van idee en moet dus ook anders benaderd en behandeld worden, en dankzij een CMF waarbij we geen grenzen hebben kunnen wij elk idee realiseren op het web.

Ook nood aan een doordacht webdesign? Contacteer ons vrijblijvend.

    Reacties (0)

Deze blog is gesloten voor verdere reacties.